Jante auto din aliaj sau din otel?

Jante auto din aliaj sau din otel?

2_06La fel ca si in cazul in care alegeti anvelope potrivite , jantele se aleg in functie de nevoile pe car le aveti, dar s in functie de asteptarile pe care le aveti de la o masina care are aceste jante. Jantele autoturismelor sunt clasificate in 2 categorii: din aliaj si din otel.

Acest tip de jante sunt preferatele șoferilor. Materialul din care sunt construite reprezintă un amestec omogen cu proprietățile metalice a două sau mai multe materiale ceea ce le conferă o greutate mai mică în comparație cu jantele de oțel. Masa redusă a jantelor oferă foarte multe avantaje, cum ar fi: aderență sporită la demaraj și frânare, consum redus de carburant și control mai bun în curbe.

Pe lângă cele menționate mai sus, un alt atu al jantelor din aliaj este acela că se răcesc rapid. Acest lucru este posibil datorită conductivității termice bune a materialului din care sunt făcute dar și mulțumită distanței mari dintre spițe. Nu un ultimul rând trebuie amintit că design-ul acestui tip de jante este cu mult superior celor din oțel.

După cum o spune și numele, materialul din care aceste jante sunt construite este oțelul brut. Într-adevăr ,jantele din oțel sunt ceva mai grele ca jantele din aliaj, dar sunt și mai ieftine. Acest tip de jante sunt folosite în general atunci când sunt predispuse degradării în timp. De asemenea, datorită formei în care sunt construite acestea susțin o mai mare greutate a automobilului, fapt pentru care sunt folosite la mașinile offroad și la autovehiculele voluminoase precum fi TIR-urile sau autocarele.

Grație prețului redus, jantele de oțel sunt folosite cu precădere de mașinile din domeniul administrativ sau domeniul economic privat, reprezentând o soluție ieftină și oportună.

Motivele sunt destul de simple. În primul rând te scutește de un efort în plus atunci când primii fulgi de zăpadă își fac apariția, întrucât nu mai este nevoie să schimbați anvelopele, ci doar jantele, acțiune care poate fi făcută fără a mai merge la vulcanizare.

Cel de-al doilea motiv este cresterea duratei de utilizare a cauciucurilor cat si a jantelor. Daca sunt doua seturi folosite periodic, anvelopele se or uza mai uso iar jantele vor fi protejae pe tot sezonul rece. Va recomandam sa cumparati atat un set de jante auto din aliaj cat si unul de jante auto din otel.